Hvordan forbedre kjøleeffekten til kjøleren

Hvordan forbedre kjøleeffekten til kjøleren?

1. En rimelig prosessdesign.Under samme varmebelastning kan en kjøler med en rimelig prosessdesign oppnå et mindre varmevekslingsområde og spare investeringer.Den irrasjonelle utformingen av prosessen og vedtakelsen av multiprosessdesign øker ikke bare driftskostnadene til utstyret, men også den ikke-mellomliggende strømmen av det varme og kalde mediet mellom platene, og påvirker dermed varmespredningseffekten, og det er lett å forårsake kanalblokkering og bidrar ikke til driften av hele maskinen.

2. Tverrsnittene for varm og kald strømning er ikke like.For tiden er mange varmespredningsforhold forskjellige mellom den varme og den kalde siden.Derfor, hvis denne metoden brukes, kan varmestrømningshastigheten mellom de to sidene justeres ved å justere tverrsnittsarealet av strømmen på begge sider av kjøleren.Øke den konvektive varmeoverføringskoeffisienten på siden med en liten mengde mediebehandling, og deretter oppnå formålet med å forbedre varmespredningseffekten til hele maskinen.På denne måten er motstanden i kjøleren veldig lav, og når motstanden økes, overskrider den ikke den tillatte motstandsverdien til systemet, så det er den mest ideelle løsningen for å forbedre varmeoverføringseffektiviteten.

3. Legg til et bypassrør mellom innløpet og utløpet til kjøleren.Systemets krav til motstanden til kjøleren oppfylles ved å kontrollere åpningen av reguleringsventilen og vannmengden som kommer inn i kjøleren, og blande vannet som strømmer gjennom bypassrøret med vannet ved utløpet av kjøleren for å oppnå ønsket vanntilførselstemperaturen til systemet.Denne metoden er kun et avbøtende tiltak for å øke varmeoverføringsarealet til kjøleren når sidemotstanden til den store behandlingsmengden er for stor under betingelsen med ulik temperaturforskjell varmeoverføring.

Ovenstående er de tre måtene å forbedre kjøleeffekten til kjøleren.Brukeren bør sjekke varmeavledningseffekten når kjøleren er i gang.Hvis varmeavledningseffekten ikke er god, er det nødvendig å finne årsaken i tide, enten det er årsaken til selve kjøleren eller på grunn av feil drift.Hvis det er årsaken til kjøleren, må det være i samsvar med den spesifikke situasjonen.Reparer eller bytt ut.


Innleggstid: 20. august 2022